TÖBB FUNKCIÓS EGÉSZSÉGHÁZ FELÚJÍTÁSA, KORSZERŰSÍTÉSE, ALAPELLÁTÁSI FELADAT SZOLGÁLTATÓ TERÉNEK BŐVÍTÉSE


szechenyi-2020-logo.png

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg a „Több funkciós egészségház felújítása, korszerűsítése, alapellátási feladat szolgáltató terének bővítése” című projekt, melynek összköltsége 38 097 954 Ft volt.

A beruházás során az Tiszaberceli Egészségház került megújításra. A projekt során új egészségügyi szolgáltató tevékenység nem jött létre, hanem a meglévőknek (védőnői szolgáltatás, fogorvosi rendelő) helyt adó önkormányzati épület került felújításra, valamint a szolgáltatás ellátásához szükséges eszközök beszerzése valósult meg.

Az épületen korszerű homlokzati hőszigetelést, nyílászáró cserét, belső akadálymentesítést végeztek. Az egészségfejlesztési feladatok ellátására, megelőző ellátások nyújtására (pl.: várandóstorna, szülőszerepre felkészítő csoportfoglalkozások, kismamáknak, csecsemőknek, gyermekeknek szóló csoportos egészségfejlesztő programok, szűrővizsgálatok, tanácsadások, szervezésére) alkalmas és nélkülözhetetlen, multifunkcionális helyiség került kialakításra.

A beruházás során a meglévő épület szerkezetkész tetőterének befejező munkálatainak megtervezése, gipszkarton térelhatároló szerkezetek, burkolatok és belső nyílászárók beszerelése valósult meg, valamint a földszinti rész akadálymentesítését végezték el, beleértve a földszinti vizesblokk akadálymentes megközelíthetőségét is. Az energiatakarékosság érdekében az épület tetőtéri része 20 cm, az épület homlokzata pedig 15 cm vastag hőszigetelést kapott, valamint a homlokzati nyílászárók 6 légkamrás, 3 rétegű üvegezéssel ellátott fokozott légzárású szerkezetekre lettek lecserélve. A belső tér egységességének és időtállóságának megőrzése érdekében a tetőtéri belső acélborítású ajtókkal azonosra cseréltük ki a földszinti fa belső ajtókat. A közlekedő járda térkő, az épület körüli járda beton burkolatot kapott. Az energiatakarékosság érdekében a tetőre napkollektorok kerültek elhelyezésre. Az akadálymentes parkolás lehetőségét biztosítva, egy új, akadálymentesített parkoló került kialakításra az épület mögött.

A projekt megvalósítása révén elsődleges célunk az volt, hogy biztosítsuk a településen lakók számára megfelelő körülményeket, valamint korszerű egészségügyi és szociális ellátásokat. A lakosság egészségi állapotának és az igénybe vett szolgáltatások minőségének javítása a betegellátás minden szintjén fontos feladatunk.

A fejlesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Hivatallal konzorciumban valósult meg.

CsatolmányMéret
EGÉSZSÉGHÁZ FELÚJÍTÁSA.pdf86.65 KB
Pályázatok


max maillots max maillot air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora pas cher pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet pandora outlet woolrich outlet