BIKE-SPORTNAP 2008. DECEMBER 13.

A Berczei Ifjúsági és Kulturális Egyesület szervezésében 2008. december 13-án (szombaton) a tiszaberceli általános iskolában (Fő u. 19.) ismételten megrendezésre kerül a SPORTNAP.

A nap tervezett programja:

8.30-tól nevezés a helyszínen

9.00. Asztalitenisz, malom versenyek

10.00. Sakk

11.00. Poker és számítógépes játék versenyszámok

13.00. DARTS

14.00. Lábtenisz

15.00. Csocsó

17.30. Eredményhírdetés

18.00. Futsal.

Nevezési díj:

Egyéni versenyek: 14 év alatti versenyzőknek 200.- Ft/versenyszám, 14 év feletti versenyzőknek 300.- Ft/versenyszám

Csapatverseny (Futsal) max. 8 fős csapatok nevezését várjuk. Nevezési díj: 2.500.- Ft /csapat.

Minden versenyszám első három helyezettje kerül díjazásban.

A versenyszámoknál a helyezések pontot is érnek, és díjazásban részesül a legtöbb pontot gyűjtő versenyző, tehát érdemes több versenyszámban is indulni.

A POKER –rel kapcsolatosan Polyák Lajosnál a 06-30/409-12-05 telefonszámon lehet érdeklődni.

A játék fázisai:
I. Osztás: Az osztótól balra ülő játékos beteszi a kis vakot, a következő pedig a nagy vakot. Ezután az osztó mindenkinek két lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak.
II. Pre-flop licit: Miután mindenki megkapta a lapját a nagyvak utáni játékos kezdi a licitet. Három lehetősége van: 1. Tartja a tétet/Call: (ami ilyenkor ugye pont a nagy vak). 2. Emel/Raise, Re-raise. 3. Dob/Fold.
A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. Figyelem: A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is ha előtte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor természetesen addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját. Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Általában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásra. Tehát ez azt jelenti, hogy pl. egy $1/$2-es játékban az első licit során mindenki maximum $4-et tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel.
III. Flop: Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A későbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek, mint ez.)
A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van: 1. Passzol/Check: azaz nem tesz be tétet. 2. Nyit/Bet: azaz beteszi a kezdőtétet. 3. Dob/Fold. Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei: 1. Tartja a tétet/Call. 2. Emel/Raise, Re-raise. 3. Dob/Fold.
Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját.
IV. Turn: Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az első két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.)
V. River: Az osztó lerakja az ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal.
VI. Showdown: Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer, aki a legjobb öt lapot tudja összehozni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha előttünk valaki már jobb lapot mutatott, mint a miénk, akkor nem kötelező megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk.
A játék természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!