Egyesületeink

Berczeli Ifjúsági Kulturális Egyesület

A Berczeli Ifjúsági Kulturális Egyesület egy fiatal egyesület.   2005. november 12-én alakultunk 56 fővel. Az Egyesület bejegyzésére 2006. január 2-án került sor. Az egyesület elnöksége 7 tagból áll: elnök, alelnök, titkár, gazdasági vezető, továbbá három fő elnökségi tag. Elnökünk 26 éves, és a helyi általános iskola testnevelő tanára, alelnökünk 25 éves, jogi végzettségű. Az egyesület átlag életkora: 25 év.

Berczeli Tálentum Alapítvány a tiszaberceli tehetséges fiatalokért

Tudományos tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése. Továbbá az alapító okiratban foglaltak szerint.

Cím: 4474 Tiszabercel, Fő utca 52.

Képviselő: László Antal

Együtt Tiszabercelért Egyesület

Tiszabercelen és térségében olyan közösség létrehozása, mely lehetővé teszi a kulturális, közművelődési tevékenység felpezsdítését, kulturális örökségünk ápolását, továbbvitelét, a korszerű ismeretek terjesztését. Népszerűsíti és kiaknázza a környék turisztikai vonzerejét. Segíti a kultúrált, környezetbarát településkép kialakítását. Továbbá az egyesület alapszabályában foglaltak szerint.

Szervezet hivatalos neve: Együtt Tiszabercelért Egyesület

Szervezet adószáma: 18035090-1-15

Esélyek Útja Egyesület

Szociális tevékenység, egészségügyi tevékenység, családsegítés. Továbbá a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, euroatlanti integráció elősegítése, fogyatékos emberek segítése, érdek és jogi képviseletek megszervezése, szakmai előadások megszervezése, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, munkahelyteremtés, kulturális és szabadidős rendezvények szervezése, család- és ifjúságvédelem.

Adószám: 18815232-1-15

A szervezet címe: 4474 Tiszabercel, Fő utca 52.

Híd a Jövőbe Egyesület

Tiszabercel és térsége kulturális oktatási fejlesztése, hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése és egyéb az alapszabályban foglaltak szerint

Szervezet hivatalos neve: Híd a jövőbe Egyesület

Szervezet adószáma: 18812356-1-15

A szervezet címe: 4474 Tiszaberceel, Fő út 52

Modellező Klub

Továbbhaladva az időrendben, talán az egyik legnépszerűbb és legnagyobb hagyományokat felvonultató egyesülete Tiszabercelnek a Tiszaberceli Modellező Klub. 50 éves jubileumát is megülte már. Ez azért igen kimagasló eredmény, mert a Magyar Modellező Szövetség sincs még 100 éves. 40 éve már, hogy Petró Béla tanár úr irányításával folyik a munka. A modellező klub munkájának nagy részét az általános iskola segítségével végzi, ahol repülő, hajó és autómodellezés folyik. Számtalan kimagasló eredményt tudhat magáénak az egyesület.

Reményt Adó Egyesület

A Reményt Adó Egyesület 2007-ben alakult. Alaptevékenységünk szociális és kulturális jellegű. Segíteni szeretnénk szociálisan rászorultaknak, hátrányos helyzetben lévőknek, beteg vagy fogyatékkal élőknek a társadalmi esélyegyenlőségük javításához, valamint a leszakadt rétegeknek, családoknak gondjaik megoldásához.

Tiszaberceli Futballklub Egyesület

Az ifjúsági és tömegsport, a látvány és a csapatsport fellendítésének, egészséges életmódra nevelés, a szabadidő kulturált eltöltésének lehetőségének elősegítése.

A szervezet neve: Tiszaberceli Futballklub Egyesület

Cím: 4474 Tiszabercel, Fő út 52.

Adószám: 18336810-1-15

Elnök: Görömbei Vilmos elnök

Nyilvántartási száma: 3364 / 2012

Alapítás éve: 2012

Tiszaberceli Nyugdíjasok Egyesülete

1997. november 26-án bontott zászlót a Tiszaberceli Nyugdíjasok Egyesülete 35 taggal. 5 tagú vezetőség irányítja az egyesület munkáját, melynek elnöke Zsíros Antalné, címzetes igazgató asszony, alpolgármester. Önkéntesen létrehozott szervezet, mely nyitott minden időskorú helyi állampolgár előtt. Különös figyelmet fordít az idősek társadalmi megbecsülésének erősítésére, egészségvédelemre, kulturális igényeik lehetséges kielégítésére, érdekvédelemre, helyi összefogásra segítségadásra.

Tiszaberceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Községünk első és ezáltal legöregebb civil szervezete az 1926-ban alakult, Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mely 2001-ben 75. születésnapját ünnepelte. Erre a jubileumra méltán emlékszik büszkén az egyesület és annak parancsnoka Natkó László, mivel régi hagyomány, hogy a Belügyminisztérium a Tűzoltó Egyesületeket 75. illetve 100. születésnapján megkülönböztetett figyelemmel és ünnepséggel köszönti. Így volt ez nálunk is. Ez alkalomból kiállításon állítottunk emléket elődeinknek, és szemléltük büszkén munkáink gyümölcsét.

Tiszaberceli Polgárőr Egyesület

A falu közbiztonságára a Tiszaberceli Polgárőr Egyesület ügyel. 1992. végén alakult az Egyesület, melyet Sánta Mihály polgárőr-parancsnok vezet. Kisebb-nagyobb zökkenők teltek el az egyesület életében, de mára ahogy egy ilyen szervezethez illik az egység képét mutatja. Mi sem bizonyítja jobban, mint az 1999-ben megrendezett IV. Rétközi Polgárőr-találkozó, mely sokak elmondása szerint ezen találkozók közül, az egyik legszínvonalasabbra sikerült.

Tiszamenti Lovasklub

1990. áprilisában 16 főt számlálva alakult a Tiszamenti Lovasklub. A Lovasklub vezetője: Kolozsi László volt, akitől azóta fia vette át a stafétát a klub élén. Még ebben az évben részt vettek a Hortobágyi Lovas napokon, ahol kimagasló eredményeikért meghívást kaptak a Nádasladányi Huszártáborba. Az itteni jó szereplésükért a Nagyvázsonyi Nemzetközi Lovas tornára is meghívást kaptak. 1993-ig küzdött az egyesület fennmaradásáért, majd anyagi források hiányában beleolvadt a Nyírségi Lótenyésztő Egyesületbe. 2000. áprilisától folytat újra önálló tevékenységet a klub.