Rétközi Kerékpárút II.

Az Európai Unió Regionális Operatív Programja és nemzeti források támogatásával, valamint az érintett önkormányzatok önrész biztosításával épült meg az Észak-alföldi Régió egyik leghosszabb kerékpáros útvonalának - a Rétközi Kerékpárútnak – újabb kilenc kilométeres szakasza Ibrány, Paszab, Balsa és Szabolcs településeken.

A négy település valamint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ összefogásával most megvalósuló 186 millió forint beruházási értékű projekt kivitelezési munkálatai 2006 évben kezdődtek és e hónapban fejeződtek be. E mostani fejlesztéssel 9,3 km nyomvonal készült el pihenőhelyekkel, információs táblarendszerrel.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság valamint Gávavencsellő és Tiszabercel önkormányzatai a még hiányzó Tiszabercel – Gávavencsellő közötti Tisza töltésen tervezett nyomvonal kiépítésére az elmúlt hetekben közös pályázatot nyújtottak be az Észak –Alföldi Operatív Program Versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés pályázati kiírásra. Ennek megépítésével valósul meg teljes egészében az 52 kilométeres Rétközi Kerékpárút.

(2008 április)