Mogyi Sportbarátok Napja

December 8-án ismét megmozdul az „általános iskola”, hiszen ekkor rendezi a Berczeli Ifjúsági Kulturális Egyesület a már hagyományosnak nevezhető Sportnapot. Az eddig Sportbarátok Napja néven futó rendezvényt ez évben főtámogatónkról a Mogyi Kft.-ről Mogyi Sportbarátok Napjára kereszteltük át. Nem csak a név új, de két új sportággal is bővült a nap programja, így a versenyzők csócsóban és pókerban is összemérhetik tudásukat a már jól megszokott asztalitenisz, dart, ulti, kispályás foci, sakk, malom és számítógépes párbajon kívül.', 'A versenyszámokra szombat reggel fél9-től, korhatár nélkül lehet nevezni. 300Ft/Fő/versenyszám, 14 év alatt 100Ft/Fő/versenyszám. Minden versenyszám első három helyezettjét díjazzuk, akik pénz és a Mogyi Kft. által felajánlott tárgynyereményekkel gazdagodhatnak.

Mindenképp gyere el, mert egy ilyen napon valóban közel kerülnek egymáshoz a résztvevők, mivel egyes versenyszámokban egy csapatot alkotnak, egy másikban egymás ellen küzdenek. Bővebb információkért klikkelj a plakátra, vagy hívd Hegedűs Zoltánt a 06-70/941-07-35 telefonszámon.

Játékszabály

10.00 Póker – nevezni a helyszínen 8.30 órától.
Érdeklődni: Újhelyi Pálnál a 06-30/422-82-81 telefonszámon, vagy Polyák Lajosnál a 06-30/409-12-05 telefonszámon.

Texas Holdem pókert játsszuk. A texas hold\'emben minden játékos két lapot kap a kezébe, majd összesen 5 lapot osztanak középre. Ez az öt lap un. közös lap, amit minden játékos használhat. Ebből az összesen hét lapból tetszőleges ötöt használhatunk fel.

A játék fázisai:
I. Osztás: Az osztótól balra ülő játékos beteszi a kis vakot, a következő pedig a nagy vakot. Ezután az osztó mindenkinek két lapot oszt, amit a többiek nem láthatnak.
II. Pre-flop licit: Miután mindenki megkapta a lapját a nagyvak utáni játékos kezdi a licitet. Három lehetősége van: 1. Tartja a tétet/Call: (ami ilyenkor ugye pont a nagy vak). 2. Emel/Raise, Re-raise. 3. Dob/Fold.
A következő játékosnak is ugyanezek a lehetőségei, egészen addig, amíg a nagy vakra nem kerül a sor. Figyelem: A nagy vaknak is van lehetősége emelni, akkor is ha előtte mindenki csak megadta a kezdőtétet. Ha emelés volt, akkor természetesen addig megy körbe a licit, amíg minden játékos be nem rakta az emelést, vagy el nem dobta a lapját. Fix limites játékban többnyire korlátozzák az egy licitkörben berakható tétek számát. Általában maximum háromszor lehet ráemelni az eredeti nyitásra. Tehát ez azt jelenti, hogy pl. egy $1/$2-es játékban az első licit során mindenki maximum $4-et tehet be. No limit és pot limit játékban nincs ilyen korlát, addig lehet emelni, amíg bírjuk pénzzel.
III. Flop: Az osztó ezt követően három nyitott lapot tesz ki középre. Ezt ismét licit követi. A licit menete hasonló a preflop licithez, néhány különbséggel. (A későbbi licitkörök is mind pont olyanok lesznek, mint ez.)
A licitet a kis vak kezdi. Neki három lehetősége van: 1. Passzol/Check: azaz nem tesz be tétet. 2. Nyit/Bet: azaz beteszi a kezdőtétet. 3. Dob/Fold.
Ha passzolt a kis vak, akkor a következő játékos is ezeket teheti. Ha valaki tett be nyitó tétet, akkor módosulnak a lehetőségek. A következő játékos lehetőségei: 1. Tartja a tétet/Call. 2. Emel/Raise, Re-raise. 3. Dob/Fold.
Ez megy körbe addig, amíg mindenki nem tartja az addigi téteket, vagy el nem dobja a lapját.
IV. Turn: Az osztó lerakja a negyedik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal. (Fix limites játék esetén van annyi változás, hogy ott az első két licitkör során a betehető tét a nagy vakkal egyenlő, míg a következő két licitkörben a nagy vak kétszerese a limit.)
V. River: Az osztó lerakja az ötödik nyitott lapot is. Ezután újra licit következik, amelynek menete pontosan megegyezik az előbb leírtakkal.
VI. Showdown: Az utolsó licit után a játékosok megmutatják a lapjukat, és az nyer, aki a legjobb öt lapot tudja összehozni a rendelkezésre álló hét lapból. Döntetlen esetén el kell osztani a pénzt. Mindig az a játékos mutatja meg először a lapját, aki utoljára emelt. Ha nem volt emelés, akkor az, aki az utolsó körben megnyitotta a licitálást. Ha körpassz volt, akkor az, aki először passzolt. Ha előttünk valaki már jobb lapot mutatott, mint a miénk, akkor nem kötelező megmutatni a sajátunkat, el is dobhatjuk.
A játék természetesen nem feltétlenül tart a megmutatásig. Ha bármikor a licit során előfordul, hogy egy emelést, vagy nyitást senki sem tart, akkor ez a játékos nyert. Neki nem kötelező megmutatni a lapját.

13.00 Ulti – nevezni a helyszínen 8.30 órától.
Érdeklődni: Száraz Lászlónál a 06-20/358-63-90 telefonszámon.

18.00 Kispályás foci – nevezni a helyszínen 8.30 órától.
Érdeklődni: Hegedűs Zoltánnál a 06-70/941-07-35 telefonszámon.
A játékidő 2x10 perc, a két félidő között szünet nincs, térfélcsere után folytatódik a játék. Játékszer: 4-es méretű futsal labda. Kapuméret: 1.2x0.8 m. A pályán egyszerre csapatonként 4 játékos tartózkodhat: két felnőtt és két 14. életévét még be nem töltött játékos (ellenőrzése diákigazolvánnyal). Állandó kapus nem szükséges, a kapus a labdát kézzel nem érintheti. Egy csapat maximum 10 főből állhat. A csere folyamatosan történik és tetszőleges számú. Oldalvonalnál, alapvonalnál a labda nincs kint, folyamatosan játékban van. Bedobás, szögletrúgás nincs. Súlyosabb szabálytalanságért 2 perces kiállítás jár.