Útfelújítás

Az Európai Unió Regionális Fejlesztés Operatív Programja és nemzeti források támogatásával 222 millió forintos költséggel valósult meg a „3821 és 3823 sz. összekötő út Ibrány-Paszab-Tiszabercel közötti szakasz felújítása.', 'A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ beruházásában felújított 8,9 km-es útszakasz építési kivitelezője határidőre elkészült a munkával, így a novemberben megtörtént műszaki átadást követően az utazó közönség használatába vehette a felújított utakat.

A pályaszerkezet megerősítése mellett padkarendezés, a vízelvezetés felújítása, új szalagkorlátok kihelyezése, növényzet ültetése is részét képezte a beruházásnak.

Tiszabercel fő utcája is új aszfaltborítást kapott, ezáltal a lakosság közlekedési feltételei komfortosabbak lettek, továbbá gyorsabbá, könnyebbé vált a közeli tiszai rév megközelítése, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megyével teremt kapcsolatot az utazók számára. S nem utolsósorban a települések utcaképét, megjelenését is nagyban javítja az elkészült útrekonstrukció. Évtizedes igény, elvárás teljesült most a két község lakói, az útszakaszt rendszeresen használó utazók részére.

Ennek a fejlesztésnek, valamint az elmúlt évben szintén uniós támogatással elkészült ehhez kapcsolódó 18 km-es útkorszerűsítésnek köszönhetően Az Észak-alföldi Régió Nagyhalász- Ibrány - Rakamaz –Tokaj közötti – jelentős tranzit forgalmat lebonyolító – útvonala teljesen megújult, elősegítve a gyorsabb s egyben biztonságosabb közlekedést.