Lovasnap

A tiszaberceli Tiszamenti Lovasklubnak és ebben nagyrészt a Kolozsi családnak köszönhetően 2006. július 9-én immár hatodik alkalommal találkozhattak Tiszabercelen a lovassport és a lovashagyományok szerelmesei.

Hogy milyen érzés megtapasztalni, azt a tényt, hogy a víz az úr, a tűzoltóknál jobban csak a Lovasklub tagjai tudják. A Pünkösdi Lovasnapot elmosó esődömpingre még nem volt példa Tiszabercelen. Július 9-én azonban a Lovasklub bepótolta mindazt, amit az eső elvett tőlük és tőlünk.

Ideális pálya és körülmények fogadták a lovasokat, a családok és gyerekek, akik ide látogattak szintén egy nagyon kellemes napot tölthettek el együtt. A rendezvény fővédnöke Juhász Ferenc, Tiszabercel országgyűlési Képviselője volt. Védnökei: Dr. Hanusz Árpád a Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei szervezetének elnöke, valamint Petrika Ibolya a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Sporthivatal igazgatója.

A szokásoknak megfelelően B1, B2 és B3-as díjugrató zajlott a nap folyamán, amelyet az ünnepélyes köszöntő, majd ezt követően a Csikósok bemutatójának műsora tarkított. Remek szórakozást nyújtott a Pónifogatok bemutatója is, melyek egész nap sétakocsikázásra invitálták a nagyérdeműt, a falu nevezetességeinek megcsodálására. Óriási gyerek sereg gyűlt össze a pályára a malac-, a kecske- és csirkefogó versenyre.

Aki itt volt az jól szórakozott és bizonyára hiányzott volna neki ez az esemény az elmúlt évek tükrében. Különös színfoltja volt ennek a napnak a Kolozsi család által adományozott „Maya-díj” is, melyet Siller Kitti, Főhős nevezetű lovával, Rétköz LSE versenyzője mondhatott magáénak. A díj egy a Kolozsi család tulajdonában lévő magyar sportlóról, Mayáról kapta nevét, aki súlyos fej és orrüregi daganatban pusztult el 2005. novemberében.

A nap idén is a tombolasorsolással végződött, ahol egy nyereghelyen bélyegzett 3 éves kancacsikó került a tombola fődíjaként kisorsolásra. Ennek Budaházi Emil és családja örülhetett. „Ha Pünkösd és Lovasnap, akkor Tiszabercel”- hangzott el többször is a nap folyamán ez a mondat. Reméljük jövőre is így lesz.

Helyezettek:

B1/a Kezdő lovas kategória

I.Márton Sarolta – Cinkapanna – Fauna-H Kft.
II.Márton Patrícia – Pazarló – Fauna-H Kft.

B1/b Kezdő ló kategória

I.Tóth Mihály – Kiwi – Timpex Kft.
II.Godóné Gere Ágnes – Dáriusz – Agropoint Kft.
III.Tóth Mária – Equador – Nylte

B1/c Nyitott kategória

I.Nagy Emese – Nóra – Debreceni LA. Kht.
II.Fehérvári Anett – Talizmán – Vámospércsi Jóbarát SE
III.Márton Sarolta – Cinkapanna – Fauna-H Kft.

B2/ifi

I.Hensperger Edit – Niagara – Tiszamenti LK.
II.Fehérvári Anett – Marci – Vámospércsi Jóbarát SE.
III.Siller Kitti – Lázadás –Rétköz LSE.

B2/Nyitott

I.Técsy Attila – Crazy Lady – Nyíregyházi Főiskola
II.Máté István – Maxim Sári – Kishortobágy SE
Técsy Attila – Camel – Nyíregyházi Főiskola

B3/Ifi

I.Barnai Richárd – Calla – Timpex Kft.
II.Gazdag Anita – Larussa H. – Tiszahús Kft.
III.Fehérvári Anett – Marci – Vámospércsi Jóbarát SE.

B3/Nyitott

I.Csuka Balázs – T.Cabinet – Timpex Kft.
II.Csuka Balázs – T.Qeen – Timpex Kft.
III.Bogár Zsolt – T.Levente – Timpex Kft.

Pontgyűjtő

Janics István – Katalán – Bíbor-Ép-Ker Kft.
Hatvani Lajos – H.Leonárdó – Nyírteleki SE
Bogár Zsolt – T.Levente – Timpex Kft.