A 80 éves Tiszaberceli ÖTE jótékonysági bálja

A Tiszagyöngye étterem adott otthont, az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Tűzoltó bálnak. A Natkó házaspár kitűnő szervezésének, köszönhetően, minden készen állt a 19 órai kezdésre. Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva számos támogató az idén is kivette részét az est terheiből.', 'Az 1926-ban megalakuló Tiszaberceli Önkéntes Tűzoltó Egyesület vacsorával, tombolával, élőzenével, fergeteges táncmulatsággal és vetélkedővel várta a bálozni kívánókat. Az ünnepségen nagy megtiszteltetés volt körünkben üdvözölni Pernyák Sándor tűzoltó ezredest, a Megyei Tűzoltószövetség Elnökét, valamint Kató Antalt a Köztestületi Tűzoltóság parancsnokát.

Azok között, akik jótékonysági jegy vásárlásával támogatták az egyesületet, egy Merinói-gyapjú ágyneműgarnitúra lett kisorsolva, melyet immáron, a boldog nyertes Gönczi Istvánné tudhat magáénak. A tombola sorsolás fődíját, a benzinmotoros láncfűrészt, önkéntes tűzoltónk, Tatai István vihette haza.

A bál teljes bevételét a 80 éves jubileumon, Tiszabercelen május 27-én megrendezendő megyei tűzoltóversenyre fordítják.

És hogy mennyire jól éreztük magunkat a bálon … ezt híven tükrözi a Futkos család levele:

„ A tűzoltóbált egyetlen mondattal is véleményezhetnénk: Az a bál, ahol mindenki jól érzi magát. A tizenévestől a 70 éves korhatárig együtt tud mulatni falubeli és idegen vendég. A nyitótánc sikere minden évben (most is) a „fiatal tűzoltók” érdeme. Az ízletes vacsora, a talpalávalót szolgáltató zenekar – megalapozták a jó kezdést.

S kvízjáték nélkül már el sem lehetne kezdeni a bált! Az idei játék győztesei tánc-, és énektudásukat is felvillantották, persze a társaság szórakoztatására és örömére. Észre sem vettük, és éjfélt mutatott az óra. A tombola izgalma: - Vajon ki melegszik a gyapjútakaró alatt? – Vajon megnyerem-e a kinézett kaspót? – Ki, kinek hány puszit adott? – 35-ből 5-öt nyertem, jó arány!! – ezek fokozták a jó hangulatot.

Végül a szűnni nem akaró tánc – nekünk ötveneseknek cipőben, a fiataloknak cipő nélkül – hajnalig.

Mi a siker titka? – Erre viszont nem lehet egy mondattal válaszolni!: A Natkó család szervezése; a személyes megszólítás; a „kis” emberek véleménye; az önzetlen segítség. A falu jegyzője (nem Eötvös József regényére gondoltam); a technikai stáb; s végül a jókedvű vendégek.”

a Futkos család teljes létszámmal

Köszönjük………

Ismét túl vagyunk egy tűzoltóbálon, az egyesület 80 éves történetében az ötödiken. Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves támogatónknak az anyagi áldozatot, a fáradságot, hogy hozzájárultak a sikerhez. Felsorolni nehéz lenne, hiszen több mint hetven nevet kellene ideírnunk, nem beszélve azokról, akik nem tudtak eljönni, de jótékonysági jegyet vásároltak, ők kilencszázan voltak. Köszönjük!

Elismerés illeti a fiatal tűzoltókat, akik négy héten át minden hétvégéjüket feláldozták a próbákra, hogy nyitótánccal kedveskedjenek a vendégeknek. Szép volt! Említést érdemelnek azok az anyukák, akik a próbáról hiányzók helyett betegen is beálltak, hogy a többiek tudjanak gyakorolni.

Köszönjük annak a házaspárnak a segítségét, akik az elsők között vették fel a telefont, hogy tavaly igen jól érezték magukat, s szeretnének anyagi támogatást nyújtani, és újra ott lenni vagy annak a vállalkozónak, aki eddig minden bált nem kevés pénzzel támogatott. Hálásak vagyunk azoknak, akik a sok-sok ajándékot hozták a tombolához, s azoknak is akik a tombolajegyet megvették. Elismerés illeti azt a személyt is, aki bár szeretett volna, csak nem tudott eljönni, de elküldte ajándékkosarát. A születésnapi gyertyás tűzijátékos torta, még a szervezőket is meglepte.

Köszönjük azoknak is akik csak szurkoltak, hogy jól sikerüljön minden, és köszönjük az ellendrukkereknek is, hogy megpróbáltak borsot törni az orrunk alá (mert ilyen is volt ) de nekik köszönhetően legalább beszéltek rólunk, s mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ennek az egyesületnek ne csak múltja és jelene, hanem jövője is legyen.

Natkó László
ÖTE parancsnoka