Így szavazott Tiszabercel az Európai Unió képviselőire

Magyarország az Európai Parlamenti választások során egy szavazókört alkotott. Ebből Tiszabercelen volt található két szavazó helyiség, mint ahogy azt már a tiszaberceli választó polgárok megszokták. Ahogyan máshol is június 13-án (vasárnap) reggel 6 órakor mind a Vásártér úti iskolában, mind a Teleházban kinyitottak a szavazóhelyiségek.', 'Tiszabercelen összesen 1517 választásra jogosult személy szerepelt a névjegyzékben. Ezek közül a nap folyamán 27,15 % élt választó jogával, ami 412 főt jelent.

Szavazókörönként is érdekes a választópolgárok megjelenése. Míg az 1. szavazókörben, mely a Vásártér úti iskolában volt található a választásra jogosult 844 választópolgárból 180 jelent meg ez a választópolgárok 21,32 %-a, addig a 2. számú szavazó körbe a Teleházba a választó polgárok 34,4% járult az urnákhoz, hiszen itt 673 főt vettek a névjegyzékbe és ebből 232-en voksoltak. Ami a szavazatok megoszlását jellemzi településünkön is az országos átlagnak megfelelően alakult a szavazatok aránya annyi különbséggel, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége nálunk nem érte el azt a küszöböt, amelyet egyébként országosan 7,33 %-ban realizált.

A FIDESZ magyar polgári szövetség összesen 238 szavazatot kapott, az MSZP 129-et, az MDF 20-at, a Szabad Demokraták Szövetsége 8-at, a Munkás Párt 1-et, a Magyar Igazság és Élet Pártja 4-et, a Magyar Nemzeti Szövetség 1-et és a Magyar Szociáldemokrata Párt nem kapott szavazatot. Összességében véve lemondhatjuk, hogy Tiszabercelen rendbontás nélkül és rendkívüli esemény nélkül zajlott le a voksolás. Meglepően hamar, már fél nyolckor megérkezetek a választási irodába az adatlapok, amelyeket továbbítottunk, így a választási szervek eddig még nem tapasztalt gyorsasággal végezték a feladatukat, természetesen ebben az is közrejátszott, hogy a településen a választásra jogosultak 1/3-a sem élt választó jogával.