Egy megkésett gratuláció

Legutóbb május 3-án jártam a berceli iskolában két volt 8. osztály tanulóinak 20. éves találkozóján. Akkor még nem tudtam, hogy az iskola két tanulója Országos Fizikaversenyen Győrben szép eredményt ért el.', 'Hogy valóban szép sikert értek el, az is igazol, hogy az Országos Magyar Fizikai Szemlében is méltatták őket. Egy volt osztálytársam olvasta ezt az előkelő sikert, s ő gratulált „nekem”, mert tudta, hogy „őshonos” berceli voltam és lélekben maradok is.

Valóban ilyen szép sikert még nem értek el iskolánk tanulói, és örülök, hogy volt iskolámban a legszebb eredményt produkálták. Gratulálok a két fiatalembernek, felkészítő tanáruknak és az iskolavezetésnek is. Reméljük, hogy még fogunk róluk hallani. Büszke vagyok volt iskolámra, ahol 33 évig voltam igazgató, s több mint 40 évig voltam Bercel lakója. Üdvözli a Berczeli Napló szerkesztőit és olvasóit

Munkácsi Mihály ny. igazgató

Mielőtt bárki sértőnek találná, el kell mondjam, a címet Miska bácsi adta írásának. Kedves Miska bácsi ! Szavai és egy ilyen gratuláció nálunk soha nem késhet el. - a szerk.)