VII. PÜNKÖSDI LOVASNAP

Pünkösd vasárnap került megrendezésre a Tiszamenti Lovasklub, valamint Tiszabercel Község Önkormányzatának szervezésében a VII. Pünkösdi Lovasnap.
Bár a rendezvényt az időjárás nem fogadta kegyeibe, de a szervezők munkájának, a támogatók segítségének köszönhetően az idén is színvonalas műsorok várták a kilátogató vendégeket. ', '2007 – ben a megyei díjugrató bajnokság első helyszíne volt a tiszaberceli lovaspálya, ahol a versenyzők minősítő pontokat szerezhettek a szeptemberi megyei döntőre.

A lovasok kezdő lovas, kezdő ló, B2 ifjúsági és nyitott, illetve B3 ifjúsági és nyitott kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az összes kategóriában közel száz indulót számolhattunk.

A verseny a kezdő lovasok, illetve kezdő lovak kategóriájával kezdődött, őket követték az ifjúsági versenyzők, majd a legnehezebb kategóriában, a legmagasabb akadályokon a profik versenyeztek.

A versenyszámok között ez alkalommal is színes, szórakoztató programok várták a közönséget. A gyermekek számára most is megrendezésre került a nagy népszerűségnek örvendő csirke-, malac-, és kecskefogó verseny.

A hortobágyi csikósok megmutatták, hogy milyen a magyar virtus. Hagyományőrző csikós és lovas felszerelésben érkeztek és adták elő nem mindennapi produkciójukat. Ízelítőt kaphattunk abból, hogy hogyan működött együtt ló és gazdája napi munkájuk során. A csikósok nemcsak a lovaspályán szórakoztatták közönségüket, látogatást tettek a község központjában található népszerű „6-os”–ban is.

A kilátogató, illetve a rossz időjárási körülmények ellenére is kitartó vendégeinket a versenyszámok között finom ételekkel és italokkal fogadta a vendéglátó.

A tiszamenti táj szépségében gyönyörködni kívánókat sétakocsikázási lehetőség várta. A rendezvényt a nap végén most is tombolasorsolás zárta, ahol értékes ajándékok kerültek sorsolásra. Sajnos az időjárás nem kedvezett ebben az évben rendezvényünknek, de a nagy létszámú lovasnak, a kitartó közönségnek és a támogatóknak köszönhetően ez alkalommal is színvonalas rendezvényt tudhat magáénak Tiszabercel.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik anyagi, erkölcsi támogatásukkal, áldozatos munkájukkal hozzájárultak a lovasnap szervezéséhez, megvalósulásához.

A VII. Pünkösdi Lovasnap eredményei:

B1 a – Kezdő lovas kategória:
I. Lipcsei Cintia MONA Fauna-H Kft
II. Komáromi Renáta VILLÁM Hajdúböszörményi LSE

B1 b – Kezdő ló kategória:
I. Técsy Attila WALINDA Nyíregyházi Főiskolai SE
II. Csordás Klaudia POMPÁS Miskolc-Bükkalja LK
III. Bohátka László GYÉMÁNT Agromarkt Kft

B2 ifjúsági kategória:
I. Hmaidi Fatima CALVINA Z Miskolc-Bükkalja LK
II. Kovács Zsolt Máté SUZUKI Nyírségi Lótenyésztő Egy.
III. Gonda Márta AMATI ADONIS Nyíregyházi Főiskolai SE

B2 felnőtt kategória:
I. Técsy Attila PIANO Nyíregyházi Főiskolai SE
II. Bandi Zsanett BETYÁR Top-Milk Kft
III. Técsy Attila WALINDA Nyíregyházi Főiskolai SE

B3 ifjúsági kategória:
I. Kovács Zsolt Máté SUZUKI Nyírségi Lótenyésztő Egy.
II. Gonda Márta AMATI ADONIS Nyíregyházi Főiskolai SE
III. Hmaidi Fatima CALVINA Z Miskolc-Bükkalja LK

B3 felnőtt kategória:
I. Técsy Attila KIWI Nyíregyházi Főiskolai SE
II. Sándor Ferenc GRAND Vámospércsi Jóbarát SE
III. Hatvani Lajos HORIZONT LUNA Nyírteleki Se

Ifj. Kolozsi László
Tiszamenti Lovasklub elnöke